Voorschool

Impuls voorschool de Toekomst

Impuls verzorgt de voorschool bij basisschool de Toekomst. Er zijn vier groepen met peuters van 2,5 tot 4 jaar. De meeste kinderen komen vier dagdelen per week.

Een groep bestaat uit vijftien peuters met twee pedagogisch medewerkers. Zij werken met Piramide; een speciaal lesprogramma dat ook gebruikt wordt in groep 1 en 2 van de basisschool.

Speciaal voor ouders hebben we twee oudercontactmedewerkers. U zult ze regelmatig tegenkomen als u uw kind(eren) komt halen of brengen.

Spelen, leren, groeien.

Op onze voorschool kan uw kind onbezorgd spelen, leren en groeien. Het begint dus met spelen, want dat is voor peuters het belangrijkst. We zorgen voor allerlei verschillende activiteiten. Die activiteiten zijn niet alleen leuk, ze zijn ook slim. Er zit namelijk een plan achter waardoor uw kind zich ongemerkt ontwikkelt. En ontwikkelen is leren. Zo groeit uw kind rustig op tot het klaar is voor de basisschool. Van die overstap zal uw kind nauwelijks iets merken, want de basisschool zit in hetzelfde vertrouwde gebouw en volgt hetzelfde plan om verder te leren.

Wat heeft mijn kind eraan?
Uw kind komt op de voorschool vooral om fijn te spelen met andere peuters in een vertrouwde en veilige omgeving. Tijdens het spelen, leert het ook:

• Praten en luisteren
  • Omgaan met anderen
  • Kijken en leren
  • Plannetjes maken en uitvoeren
  • Oplossingen bedenken
  • Zelfstandig te zijn
  • Zelfvertrouwen te hebben

Ouders doen mee!
Ouders spelen een belangrijke rol bij onze voorschool. U krijgt van de leidsters en de oudercontactmedewerkers  informatie over de activiteiten die we doen. U krijgt ook suggesties over wat u thuis zelf met uw kind kunt ondernemen, zoals spelletjes en liedjes. En natuurlijk laten we u regelmatig weten hoe het gaat met de ontwikkeling van uw kind.

Bovendien kunt u meedoen aan de oudercursus “VVE-thuis”. De manier waarop u speelt en praat met uw kind, heeft veel invloed op de ontwikkeling van uw kind. In acht bijeenkomsten van “VVE-thuis” krijgt u activiteiten aangeboden die u thuis kunt doen en die aansluiten bij het thema van de peutergroep van uw kind. Zo leert uw kind nog meer en leert u hoe u uw kind kunt ondersteunen en stimuleren.

www.impuls.nl