Ouderpagina

Primeur!

Vanochtend had de Taal en Ouderbetrokkenheid groep van OBS de Toekomst een primeur. Als eerste groep van Alsare kregen zij les in de digitale leeromgeving. Nu de kinderen zo veel op de Ipad leren kunnen de ouders niet achterblijven. De cursisten kregen een eigen inlogcode en instructies en kunnen vanaf nu een deel van hun taal en ouderbetrokkenheid lessen op de Ipad (van hun kind ) volgen. Dit digitale project is nieuw in Amsterdam en zal in de toekomst steeds meer mensen in de gelegenheid stellen om de taal en ouderbetrokkenheid lessen te volgen. Werken met de IPad is naast leerzaam ook leuk, de cursisten hadden er zichtbaar plezier in.

Door Merel van Gaalen,

Eerste groep ouders heeft certificaat ontvangen

Op 19 februari jl. heeft de eerste groep ouders hun certificaat ontvangen van de taal- & oudercursus op onze school. Uit de taaltoetsen is gebleken dat alle moeders hun taalniveau al na 20 weken voldoende verhoogd hadden om het certificaat te krijgen.

De meeste moeders gaan door met de volgende cursus die eind maart start.

Enkele reacties van geslaagde ouders:

“Ik ben trots op mezelf en ik heb veel geleerd. Ik kan nu beter mijn kinderen helpen en ik vind het interessant en belangrijk.”

“Ik vond de taalcursus interessant en heb veel geleerd. Tijd hebben voor mijn kinderen, geduld en goed luisteren zijn zijn onderwerpen die ook zijn behandeld. Het contact met andere ouders vond ik ook erg leuk. Op de vorige school had ik dat niet.”

“De cursus vond ik goed, leuk en gezellig. Ik heb nieuwe moeders ontmoet. Ook heb ik geleerd hoe je beter je eigen kind kan helpen met opdrachten. De cursus was echt leerzaam!”

“Ik heb veel woorden geleerd. Bedankt dat ik deze cursus mocht volgen en bedankt voor de oppas van mijn jongste zoon”

Wilt u naar aanleiding van deze enthousiaste verhalen ook een taal- of ouderbetrokkenheidscursus volgen op onze school?

Meldt u zich dan aan bij de taaltrainer van Alsare op dinsdag- of donderdagochtend in de ouderkamer of bij de administratie. Er is nu nog plaats!

geslaagden oudercursus

In de krant

In de krant van Nieuw-West Amsterdam heeft dit leuke stuk gestaan.

krant