Stamgroep 6/7/8A

DECEMBER

IMG_0693In deze maand gebeurt er een hoop. We zijn onder andere naar het verzetsmuseum geweest, voor ons thema. Dit was heel interessant. We zijn nu werktukken aan het maken en dan hebben we het thema afgesloten. Werkstukken, via de iPad… die sturen we dan via Berichten of Mail naar de meester! We hebben natuurlijk ook Sinterklaas gevierd. Voor het eerst met 6, 7 en 8. Wat is er weer hard gewerkt! (zie foto). Owja.. we hebben ook nog een leuke taakspel weekbeloning gehad, we gingen een kwartier “feestje vieren”. De meester was trots op ons dat we daarna binnen 10 tellen alle tafels en stoelen weer hadden teruggezet en weer rustig zaten. Deze week gaan we ook nog een heerlijk kerstdiner eten en dan is het kerstvakantie.

IMG_0663

Naoufal werkt aan zijn werktuk over de tweede wereldoorlog

IMG_0664

Rabab en Moussa overleggen over hoe je de beste informatie vindt.

IMG_0627

De prachtige surprises van 6/7/8A

IMG_0537

Wist je dat wij nu per week minimaal 200 minuten en in vakanties zelfs 250 minuten aan Muiswerk werken? Echt!!

IMG_0499

Ja hoor, het MediaMaster 2015 diploma is binnen!! Gefeliciteerd Kanjers!!

NOVEMBER

IMG_0424In de maand november zijn wij begonnen met het thema ‘tweede wereld oorlog’. Het thema past niet echt bij deze gezellige tijd van het jaar, maar de leerlingen hebben aangegeven dat ze hier, op dit moment, meer over willen leren. In het nieuwe concept past het dat we dit kiezen. Aan het gangpad van het lokaal hebben we allemaal vragen opgehangen waar we graag antwoord op willen. aan de raamkant hebben we een tijdlijn gehangen met bovenaan de oorlog en onderaan het leven van Anne Frank.

IMG_6535Wist je dat… we in de groep een trotswand hebben. Hierop hangen we teksten/foto’s van dingen/prestaties waar we trots op zijn. Zo hangen er foto’s van presentaties, printscreens van muiswerk-prestaties maar ook een tabel met het aantal muiswerkminuten. We gebruiken ook de app KlasBord als (digitale) trotswand.

OKTOBER

prullenbakkenIn de maand oktober hebben alle (4) groepen 6/7/8 meegedaan aan het E-Waste Project. We hebben geleerd dat we zuinig op de grondstoffen moeten zijn die bijvoorbeeld in elektrische apparaten zitten. Van 1 m3 elektrische apparaten is wel 100x zoveel grondstoffen (bijv goud) uit te halen, dan van 1 m3 erts (gesteente waar goud in zit).

De hele bovenbouw heeft twee weken lang maar liefst 9000 oude elektrische spullen verzameld uit de buurt. De managers (1 uit elke groep) hebben gezorgd dat dit goed werd ingevoerd in het systeem. We zijn helaas net geen eerste geworden, maar hebben wel iets goeds gedaan (en geleerd)!

— Van onze reporters! —

Schermafbeelding 2015-12-01 om 22.41.141 december Yusranur – Ik ga het over onze school hebben. We zijn pas begonnen met iPad ‘s, het is zo fijn om met iPads te werken. Mensen komen kijken hoe het werkt dat is zo leuk. Onze school is heel anders dan andere scholen, we namelijk werken met de iPad s EN we hebben workshop’s. We werken ook heel hard met Muiswerk, dat zijn lessen op de iPad. O, iedere klas van de bovenbouw heeft een thema en wij hebben tweede wereldoorlog. We gaan woensdag naar verzetsmuseum. Groetjes.

12 oktober. Nurgun – Werken met de iPad is super leuk, je kan er mee veel leren. Met Rekentuin en Taalzee en Muiswerk leer je super veel. We hebben workshops daar moet je jezelf voor inschrijven, super makkelijk. Dus je kiest je eigen lessen op je eigen niveau. De lessen duren een half uurtje.

Het is natuurlijk ook leuk dat je spelletje mag spelen, appen en filmpjes kijken maar natuurlijk na schooltijd. Je hebt een eigen coach die op je let en je vraagt wat je vandaag hebt geleerd. En je hebt rapportgesprekken om de 12
weken, coachgesprekken heet dat. Groetjes Nurgun van groep 678A

18 september Oumaima – Ik ga jullie nu vertellen wat wij op onze school doen. We hebben een iPad gekregen. Zo leuk hè, we leren dingen op onze school. ik heb ook een diploma gekregen van Muiswerk 😀😀😀😀😀 ik was heel blij.

We doen ook hele leuke dingen op onze school op de maandag drinken we thee. We moesten ook wennen op de eerste dag. Het is ook heel handig op iPad werken want je kan informatie zoeken en presentaties geven in je klas met Prezi we zijn geen gewone klas maar we zitten met kinderen van 6/7/8. WoW heb ik nog nooit meegemaakt, doei allemaal.